Gietvloer in de badkamer: prijzen, voordelen en extra info

Ben je bezig met het inrichten van een nieuwe badkamer? Dan is de vloer een belangrijk onderdeel. Deze moet er namelijk goed uitzien en bepaalde kwaliteiten hebben. Daarom moet je zeker eens een gietvloer overwegen. Deze ziet er goed uit en heeft een aantal belangrijke kwaliteiten die uitstekend van pas zullen komen in een badkamer.

Om hier meer over te weten te komen, lees dit artikel dan zeker verder. Je leest hier onder andere wat een gietvloer in je badkamer kost, of het duurder is dan tegels en wat de voordelen en nadelen van een gietvloer zijn.

Ook lees je of het verstandig is om zelf een gietvloer in je badkamer aan te leggen, hoe je een gietvloer in je badkamer schoonmaakt en nog veel meer.

Wat kost een gietvloer in de badkamer? [Prijs 2024]

De prijs van een gietvloer hangt van een aantal factoren af. Denk aan de oppervlakte, want hoe groter de vloer, hoe meer materiaal er nodig is. Dit kost natuurlijk meer. Ook het type gietvloer is belangrijk.

Een bepaald type gietvloer kan duurder materiaal nodig hebben en kan langer nodig hebben om gelegd te worden. Dit maakt het natuurlijk ook weer duurder. Ook hangt het ervan af of je extra dingen wilt toevoegen zoals een antisliplaag.

Voor een PUkunststof gietvloer kost het gemiddeld 100 euro per vierkante meter en voor een cementgebonden gietvloer ligt dit rond de 110 euro per vierkante meter.

Is een gietvloer duurder dan tegels?

De prijzen van gietvloeren en tegelvloeren liggen eigenlijk nauwelijks uit elkaar. Het aanleggen van een gietvloer is echter wel eenvoudiger dan het aanleggen van een tegelvloer. Je hoeft namelijk niet te breken. Ook slijt een tegelvloer wat sneller dan een gietvloer.

Als je het zo bekijkt, ben je op de lange termijn dus wat minder kwijt met een gietvloer, aangezien je er hoogstwaarschijnlijk langer mee doet.

Gietvloer laten leggen?
Vraag dan nu hier je offertes aan!

Hoe is de ervaring met een gietvloer in de badkamer?

Gietvloeren hebben veel voordelen, maar er zitten natuurlijk ook een paar mindere kanten aan. Wat zwaarder weegt, is uiteraard een persoonlijke afweging. Hieronder zetten we de voordelen en nadelen even op een rijtje.

Voordelen

Gietvloeren zien er goed uit, ze zijn zeer eenvoudig schoon te maken omdat ze geen naden hebben en ze zijn ook nog eens volledig waterdicht. Bovendien zijn er veel mogelijkheden voor elk type budget en zijn ze eenvoudig te plaatsen. Dit scheelt ook weer in de kosten.

Nadelen

Een gietvloer in de badkamer heeft niet alleen maar positieve kanten. Er zitten ook een paar nadelen aan. Het hangt er echter ook vanaf om welke soort gietvloer het gaat. Een gietvloer van cement is zeker niet ideaal voor gebruik in de badkamer.

Dit type gietvloer is namelijk niet waterdicht. Niet zo handig dus in de badkamer. Verder zijn alle gietvloeren nog redelijk gevoelig voor krassen.

Het gebruik van een gietvloer in de badkamer creëert een open en rustige sfeer.

Kan ik een gietvloer in de badkamer zelf aanleggen?

Wil je zelf de gietvloer aanleggen? Dat is mogelijk! Houd er wel rekening mee dat je hier een beetje handig voor moet zijn. Weet je van jezelf dat je dit totaal niet bent? Dan kun je deze klus beter aan een erkend specialist overlaten. Ben je wel handig met klussen in huis, dan kun je het zeker proberen aan de hand van dit stappenplan:

De voorbereiding

Als eerste begin je met het goed schoonmaken van de grond om al het vuil en alle vetvlekken goed te verwijderen. Vervolgens maak je alles waterdicht. Dit doe je door alle naden af te sluiten.

Primer aanbrengen

De tweede stap is het aanbrengen van de primer. Dit is een cruciale stap, want zonder primer hecht de gietvloer niet goed genoeg aan de ondergrond.

Schraplaag aanbrengen

De derde stap is het aanbrengen van de schraplaag. Dit doe je om de vloer goed glad te krijgen. Deze laag zorgt ervoor dat de oneffenheden in de vloer opgevuld worden en moet gedroogd worden. Laat het ongeveer 18 uur drogen.

De gietvloer aanbrengen

De vierde stap is het aanbrengen van de gietvloer. Meng de gietvloer eerst goed voordat je hiermee begint. Let op, als je de gietvloer gemengd hebt, moet je deze zo snel mogelijk gebruiken. Begin bij de wanden en giet niet ineens te veel.

De topcoating

Om je gietvloer in de toekomst te beschermen, breng je ten slotte nog de topcoating aan over de gietvloer. Zo voorkom je dat de gietvloer beschadigd raakt of dat er eventueel krassen op komen. Zorg wel dat je het op de juiste manier aanbrengt. Roer goed voordat je het aanbrengt en zet niet veel druk tijdens het aanbrengen.

Hoe gietvloer in een badkamer schoonmaken?

Voor het schoonmaken van de gietvloer in je badkamer kun je het best een mild en nietagressief schoonmaakmiddel gebruiken. Ook moet je goed opletten dat er geen residulaag op de vloer achterblijft, want hierdoor kan vuil zich gemakkelijk hechten aan de vloer, waardoor deze plakkerig wordt.

Je kunt het beste een mild schoonmaakmiddel zonder zeep gebruiken in combinatie met een microvezeldweil. Zorg er ook voor dat je vlekken zo snel mogelijk verwijdert, vooral koffievlekken en rode wijnvlekken. Als deze een tijdje intrekken, krijg je ze namelijk niet meer weg.

Op zoek naar inspiratie? Bekijk voorbeelden en designs

Heb je wat inspiratie nodig? Hieronder geven we je een aantal ideeën.

Badkamer met een donkere gietvloer

Op deze foto zien we een badkamer met een donkere gietvloer en een moderne, open inloopdouche.

Badkamer met lichte kleuren en een witte gietvloer

Hier zien we een badkamer met lichte kleuren, een witte gietvloer en een vrijstaand bad.

Badkamer met een witte gietvloer en glazen en houten accenten

Een moderne badkamer met een witte gietvloer, glazen en houten accenten, en zowel een toilet als een inloopdouche.

Ook interessant voor jou:

Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Van welke materialen is een gietvloer gemaakt?

+
Gietvloeren kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan gietbeton, een type beton speciaal voor het maken van bijvoorbeeld deze gietvloeren. Ook worden gietvloeren vaak van kunststof gemaakt.

De kunststof gietvloeren die het vaakst voorkomen zijn de epoxy gietvloer en de PU gietvloer. Soms worden er ook materialen gecombineerd.

Denk bijvoorbeeld aan een PU gietvloer gemengd met cement. Een PU gietvloer, een epoxy gietvloer of een cementvloer kan dus allemaal apart of gemengd worden toegepast. Cementgebonden gietvloeren zijn de goedkoopste optie van de drie.

Kan een gietvloer gecombineerd worden met vloerverwarming?

+
Niet alleen is het mogelijk om een gietvloer te combineren met vloerverwarming in de badkamer, het is er zelfs uitermate geschikt voor! De warmte wordt perfect verdeeld door de verschillende lagen van de gietvloer.

Zo blijft het energieverbruik laag terwijl de warmte perfect wordt verdeeld. Vloerverwarming in de badkamer is dus zeker een goede keuze in combinatie met een gietvloer.

Zijn er veel kleuren beschikbaar voor een gietvloer?

+
Een gietvloer is zeker in een heleboel verschillende kleuren beschikbaar. Je kunt ook kleuren mengen of patronen in de vloer krijgen. Dit kun je doen door het laten strooien van kleurvlokken in de vloer. Ook deze vlokken zijn weer in een heleboel verschillende kleuren beschikbaar.

Geïnteresseerd in een gietvloer? Ontvang en vergelijk offertes

Ben je wel geïnteresseerd in het nemen van een gietvloer, maar wil je hier nog meer advies over krijgen? Dat kan! Door hier je gegevens achter te laten, brengen wij je in contact met een erkend specialist bij jou in de regio.

Je kunt gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende specialisten bij jou in de regio met elkaar vergelijken. Zo kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.