Inloopdouche zonder glas: voordelen, opties en prijs

Inloopdouches zijn een moderne, elegante manier om je badkamer vorm te geven. Een inloopdouche wordt tegen de muur van je badkamer geplaatst en loopt daar gewoon in door.  Er zijn veel manieren om een inloopdouche te plaatsen. Toch komen inloopdouches vaak met een glazen wand. Wat als je liever voor een inloopdouche zonder glas gaat? In dit artikel zetten we de verschillende opties voor inloopdouches zonder glas en hun voordelen op een rijtje. Ten slotte geven we nog uitleg over de prijs. 

Voordelen inloopdouche zonder glas

Er zijn verschillende voordelen aan een inloopdouche zonder glas.

In vergelijking met een gewone douchecabine is er meer flexibiliteit in de afmetingen van de douche. Zo zijn er heel veel mogelijkheden om de inloopdouche aan te passen aan jouw badkamer en jouw levensstijl.

Een zeer belangrijk voordeel is dat kalkaanslag minder zichtbaar is. Bij een inloopdouche met glazen wand heb je namelijk snel last van kalkaanslag, zeker als je water veel mineralen bevat.

Als je het glas proper wil houden, ben je eigenlijk verplicht om na je douche met een aftrekker de druppels te verwijderen. Ook verspil je veel geld aan producten tegen kalkaanslag. Een inloopdouche zonder glas, maar met andere soorten wanden of zonder wanden, is beter bestand tegen vuil.

Een ander groot voordeel is het feit dat er meer wandopties zijn. Zo kan je gaan voor een gemetselde muur of panelen. Beide zijn in veel designs, kleuren en uitvoeringen beschikbaar. Je kan kiezen voor tegels.

Ook kan je handige opties in de wand incorporeren, zoals een nis waar je zeep of shampooflessen op kunt zetten. Als je kiest voor een inloopdouche met een andere soort wand, heb je ook meer privacy.

Benieuwd naar de voordelen van een inloopdouche zonder glas voor jouw project?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Welke keuzes heb ik als ik geen glas wil gebruiken?

Als je niet gaat voor glas, heb je nog steeds verschillende opties. Aan de ene kant kan je bijvoorbeeld kiezen om helemaal geen wand te hebben. Als je aan de andere kant toch een wand wil, kan je kiezen tussen een muurtje, een paneel of een douchescherm.

Kiezen voor een muurtje

Een eerste optie om je inloopdouche zonder glas af te scheiden van de rest van de badkamer, is door een muurtje te bouwen. Die muur bestaat uit cellenbetonblokken. Om de muur af te werken kan je dan nog kiezen voor tegels, wandpanelen of waterdichte platen.

Hoe breed en hoe hoog je muur is, kan je zelf kiezen. Door aan de zijkant of bovenkant wat open ruimte te laten, zorg je voor goede verluchting, al kan dat er ook voor zorgen dat het gaat tochten.

Zoals eerder gezegd is een voordeel van een muurtje dat je de muur kan personaliseren. Je kan een nis voor de zeep, handdoekhaakjes of zelfs een bankje om op te zitten in je muur bouwen. Zeker als je voor tegels of natuursteen gaat, zal het water minder kalk of vuiligheid achterlaten.

Kiezen voor een volledig open douche

Een andere optie is een volledig open inloopdouche zonder deur. Bij dat soort inloopdouche is er geen wand die de douche scheidt van de rest van de badkamer. Zo vormt jouw ruimte een groot geheel en creëert het een open atmosfeer.

Een volledig open douche is zeer gemakkelijk schoon te houden. Je moet namelijk alleen de vloer en de wanden schoonmaken. Ook is een inloopdouche zonder deur zeer toegankelijk, zeker voor mensen met beperkte mobiliteit.

Er zijn ook nadelen aan een volledig open douche. Een eerste nadeel is het gebrek aan privacy. Er is immers nergens om je achter te verstoppen. Dat kan je achteraf gemakkelijk verhelpen door een douchegordijn op te hangen, indien dat nodig zou zijn.

Ook blijft het water niet op een enkele plaats wanneer je je doucht. Om dat te voorkomen, is het een goed idee om een schuin aflopende douchevloer te installeren. Zo loopt het water vanzelf weg.

Inloopdouche afsluiten met een douchescherm

Een andere optie is om je inloopdouche zonder glas af te sluiten met een douchescherm. Indien je niet genoeg plaats hebt, kan je het douchescherm ook uitschuifbaar maken, zodat je het enkel gebruikt wanneer je het nodig hebt. De rest van de tijd blijft het uit de weg.

Een moderne badkamer met lichte kleuren en houten accenten. De badkamer is voorzien van een vrijstaand bad en een open inloopdouche zonder wanden of glas.

Prijs inloopdouche zonder glas

Als je wilt gaan voor een inloopdouche zonder glazen wand, hangt de prijs natuurlijk af van welke optie je in de plaats kiest. Zo kost een douchedeur ongeveer 500 euro, terwijl je voor tegels 25 tot 35 euro per vierkante meter betaalt.

Ook hangt het ervan af of je begint vanuit je bestaande badkamer. Als je een inloopdouche installeert op de bestaande vloer en muren, zal de prijs lager liggen. Een standaard inloopdouche ligt dan rond de 2.800 euro.

Wanneer je kiest voor een volledig nieuwe maar eenvoudige inloopdouche, zal de prijs rond de 3.400 euro liggen. Daar zit, naast nieuwe muur- en vloerbekleding, ook de douchewand, het douchebeslag, een douchegoot en de sanitaire voorzieningen bij.

Voor een luxe inloopdouche, gebouwd uit hoogstaand materiaal en met verschillende accessoires, betaal je gemakkelijk meer dan 5.000 euro.

Wil je weten wat jouw droomdouche gaat kosten?
Vul ons formulier in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend prijsoffertes.

Ook interessant voor jou:

Hoe groot moet een inloopdouche zonder deur zijn? [Afmetingen]

+
Met een inloopdouche kan je de afmetingen zelf kiezen. Daardoor is deze geschikt voor elke soort badkamer. Door te kiezen voor een inloopdouche zonder glas of andere wand, maak je je badkamer ook optisch groter.

Waarop letten bij een inloopdouche?

+
Bij een inloopdouche moet je ten eerste letten op de afmetingen, zodat je een goede ruimtelijke uitstraling behoudt. 

Ten tweede moet je zorgen dat de wanden en vooral de vloer die je kiest, niet te glad zijn. Kies bijvoorbeeld voor een antislipvloer om ongelukken te voorkomen. 

Investeer in materiaal van een goed merk, zoals hoogwaardige scharnieren, om roest te voorkomen. Ook voldoende mogelijkheid tot ventilatie is van belang, om schimmels te voorkomen. 

Wat is een betere optie voor de badkamer: bad of inloopdouche?

+
Zowel baden als inloopdouches hebben voordelen. In een bad kan je natuurlijk languit relaxen. Ook is een bad heel handig als je kleine kinderen hebt of als iemand in je familie niet goed kan rechtstaan.

Een inloopdouche is dan weer ideaal voor kleine badkamers. Dat is omdat een inloopdouche ruimtebesparend is. Zeker als je kiest voor een inloopdouche zonder deur of douchebak, kun je zelf de grootte van je inloopdouche zonder glas bepalen. Daarnaast verbruik je met een douche minder water, wat van belang is voor je rekening en het milieu. 
Luxe badkamer met een vrijstaand bad en een inloopdouche zonder glazen wand. De badkamer heeft een tegelvloer.

Op zoek naar een inloopdouche zonder glazen douchewand? Vul het formulier in en vergelijk offertes

Ben je geïnteresseerd in een inloopdouche zonder glas voor je badkamerproject? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vul het formulier hieronder in, en je ontvangt offertes en advies op maat van specialisten. Zo vind je gegarandeerd de juiste vakman voor jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.